A honlapunk szorgalmasabb követői jól tudják, a főbb csehországi sörös események között rendszeresen beszámolunk a rangos sörminősítő versenyekről, melyeken a nálunk forgalmazott Dudák, Bakalař és Maxmilian sörfőzdék a termékeikkel rendszerint elindulnak.

2020-ban folytatjuk a sort és továbbra is értesítjük vendégeinket a versenyeken elért sikerekről. Melyek is ezek viadalok? Nos nézzük példaként mindazokat melyeken a tavalyi év során a rakovníki Bakalař sörgyár részt vett.

Mind közül az egyik legrangosabb az idén 30. alkalommal megrendezésre kerülő Arany Sörpecsét, Nemzetközi Sörfesztivál České Budějovice városában. A 2020. február 17. és 22. között lezajló eseményre várhatóan több, mint 1000 ezer sört neveznek be a világ számos országából. Másik neves sörverseny a hangzatos World Beer Idol (2020) nevet viseli, ahol hidegen komlózott Bakalař tavaly egy bezsebelt bronz érmet. České Budějovicében egy másik sörversenyt is rendeznek, mely során megválasztják a Cseh Köztársaság söre 2020 díjának elnyerőit. A Cseh és Morva Sörgyárak Akadémiája is minden évben megrendezi a maga versenyét, ahol nem is annyira a söröket, hanem a sörfőző mestereket értékelik. Rangos minősítő verseny a Žatecká Dosna 2020, ami a cseh komló fővárosában, Žatecben évente kerül megrendezésre. Česká chuťovka, azaz Cseh kóstoló egy további élelmiszeripari minősítő találkozó, ahol sokféle enni-innivaló mellett a söröket is értékelik. Nem említettük még a Cseh Sör 2020 versenyt, a Sörbarát Szövetség versenyét, és persze a kisebb, regionális sörversenyeket, melyeken a nagyobb sörfőzdék rendszerint elindulnak. Ennyi így felsorolásszerűen a cseh sörminősítő versenyekről, hiszen az év folyamán úgyis majd sorra beszámolunk a főbb eredményekről. Dudák-Bakalař-Maxmilian, idén is versenyre fel!