Aki már az életében egyszer is kezébe vett egy palack csatos üveges Chodovart, majd megízlelte az üveg beltartalmát az jól tudja, hogy eme ital egyike mind az ízét, mind a csomagolását illetően Csehország legharmonikusabb, s mondhatni legcsehesebb söreinek. Maga a sör jól tükrözi mindazt az évszázadok alatt felhalmozódott sörfőzési tudást, amely Csehországra oly jellemző. A Chodovar sörei klasszikus cseh lágerek, de itt ez a kifejezés még véletlenül sem az avíttságot, hanem éppen ellenkezőleg a korszakokon átnyúló minőséget jelenti. Klasszikus sör, amely mögött korszerű sörgyártási technológia, maximális odafigyelés, hozzáértés áll. 
 
 
A bajor tisztasági törvénynek teljesen mértékben eleget tevő sörhöz a vizet a sörfőzde saját artézi kútja, a malátát pedig a saját malátázó adja, ekképp is gondoskodva a minőség maximális biztosításáról. A 10 napos erjesztést követően több hónapnyi érlelés vár a készülő sörre, amely a 800 éves szikla labirintusban elhelyezett 55 darab 99-450 hektoliteres tartályban zajlik. A megérlelt sör egy speciális, Csehországban elsőként alkalmazott mikroszűrési folyamaton esik át, majd irány a palackozás. A sörök egy részébe a palackozás során még kerül is hozzáadott élesztő, így az érési folyamat magában a palackban is folytatódik. A palackban érlelődés során keletkező gáznak persze egy hagyományos sörös kupak nem állna ellen, így a sör a kerámia dugós szép csatos üvegben várja azt a pillanatot amikor valaki akár az otthon melegében, a kert/terasz hűvösében felpattintja, majd a finom pukkanást követően kitölti poharába. Ez oly szép pillanat, melyhez már nincs is mit hozzátennünk. Inkább csak arra biztatjuk a minőségi söröket értékelő vendégeinket, hogy vigyenek haza az elvitelre baráti áron megszámított Chodovarokból, és élvezzék ki az otthoni sörfogyasztás minden pillanatát!