Malátagyár

Mi fán terem a malátagyár?

Mint ahogyan azt jól tudjuk, a sör egyik fő alapanyaga a jellemzően árpa, vagy búza, esetenként más gabonaféle magjának kezelésével nyert maláta. Ahhoz hogy kiváló minőségű malátához juthassunk a sörfőzést megelőzően több speciális lépést is el kell követni a gabonaszemekkel.

Bővebben...

ÚJ KLOSTERMANN HIDEGEN KOMLÓZOTT

Újonnan betérő vendégeink gyakorta kérdezik, hogy melyik sörünk a legkeserűbb, melyik a pilseni jellegű? Kétségkívül az elmúlt évtizedek kukoricagríztől, komlószegénységtől édesebb, malátásabb ízű lágerei után vannak akik szeretnék a komló keserűséget jobban érezni. Ám sok esetben kiderül, hogy nem is annyira a szimpla keserűségre vágynak, hanem az ízhatás koncentrált komlójegyeire, a finoman kesernyés aromára.

Bővebben...

Megújult a Kalicka, Klostermann sörökkel!

Idén tavasszal tartották meg a Rottenbiller utca közkedvelt vendéglátóhelyének, a Kalicka Bistrónak a "búcsúbuliját", de szerencsére csak azért, hogy pár hónappal később teljesen megújult formában, modern külsővel, a korábbiaknál még színvonalasabb étel- és italválasztékkal folytassa működését. Egy kép többet mond ezer szónál, szól a mondás és ez a Kalicka esetében is érvényes. Így következzenek a Kalickában készült képek:

Bővebben...

Néhány cseh sörrekord

Amióta világ a világ, de legalábbis amióta az ember létezik, azóta törekszik arra, hogy felülmúlja embertársait, és ha képes rá akkor újabbnál újabb helyi, országos vagy akár világrekordokat állítson fel. Ez a törekvése természetesen nem csupán a sport területére korlátozódik hanem szinte bármire.

Bővebben...

Kitelepülünk a szabadba!

Az idén szinte április vége óta tartó permanens nyárnak többek között a sörfogyasztás szempontjából is van egy nagy pozitív hozadéka. És ez pedig nem más, minthogy az országszerte megrendezésre kerülő hétvégi rendezvények meglátogatása során különlegesen jól eső élményt okoz egy-egy hűvös korsó sör elkortyolgatása. A Jaromír sem akar kimaradni a sorból, mi is szeretnénk a finom cseh söröket elvinni nem csupán fővárosi eseményekre, de vidéki helyszínekre is. Ezért tisztelt vendégeink figyelmébe ajánljuk az alábbi szabadtéri programokat, ahol egyebek mellett a Jaromírból jól ismert sörök és étkek is megtalálhatóak, megkóstolhatóak lesznek.

Bővebben...

Vásároljon egy-két rekesz sört akciós áron!

Szinte minden évben megjelenik egy-egy szomorú hír a különféle portálokon, újságokban, amely egy közlekedési balesetnél arról számol be, hogy 10-20-100 rekesz sör borul az útra, vagy éppen az útszéli árokba. A sörszerető közönség ilyenkor igen csak legörbült szájszéllel nézi az „értelmetlen veszteséget” bemutató képeket, mintha a saját sörkészletéből vettek volna el. Bizony a sör, és kivált a rekesz sör mára már fogalommá vált, amelynek birtoklása őszinte örömmel és valljuk be férfiasan büszkeséggel tölti el a tulajdonosát.

Bővebben...

A Chodovar sörök varázsa

Aki már az életében egyszer is kezébe vett egy palack csatos üveges Chodovart, majd megízlelte az üveg beltartalmát az jól tudja, hogy eme ital egyike mind az ízét, mind a csomagolását illetően Csehország legharmonikusabb, s mondhatni legcsehesebb söreinek. Maga a sör jól tükrözi mindazt az évszázadok alatt felhalmozódott sörfőzési tudást, amely Csehországra oly jellemző. A Chodovar sörei klasszikus cseh lágerek, de itt ez a kifejezés még véletlenül sem az avíttságot, hanem éppen ellenkezőleg a korszakokon átnyúló minőséget jelenti. Klasszikus sör, amely mögött korszerű sörgyártási technológia, maximális odafigyelés, hozzáértés áll. 

Bővebben...

A világ legdrágább sörei

A sörszerető közönség köreiben gyakori a vita arról, hogy mi számít manapság drága sörnek. Sokak számára túl drága minden sör, ami 250-300 Ft felett kapható, habár ezen árszinten, vagy ez alatt valljuk be őszintén még csak közepes minőségre se nagyon számítsunk, maximum egy-egy általános fogyasztás gerjesztő akció esetén. Mások számára a 550-650 Ft-os korsó ár a vízválasztó, amely egy minőségi import sör esetében manapság általánosnak nevezhető. Míg van egy réteg akik nem riadnak vissza akár egy 2-3000 forint/három deci csapolt sör megkóstolásától sem, hiszen akadnak olyan sörcsodák, melyek valódi kuriózumnak számítanak, s egyszer kóstolhatók meg az életben.

Bővebben...